are2be

The helping hand with mental issues

Het noorden van Thailand is prachtig met groen bedekte bergen, verborgen watervallen en kilometers aan dichte jungle. Het landschap is verrassend mooi en divers met grotten, watervallen en authentieke bergdorpjes. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bangkok is de hele atmosfeer in het noorden relaxed.
Dit geldt ook voor de mensen en voor de dorpjes en de, niet te grote, steden.
Breng een bezoek aan de Golden Triangle, de indrukwekkende tempels, de verschillende markten en de Night bazaar. Je bent echt even in een andere wereld.
Waar hou je rekening mee bij het inpakken?
Van november tot maart is een trui fijn voor de avonden. Het kan dan best fris worden. Kies voor veel gemakkelijke (katoenen) kleding en in het regenseizoen voor een licht regenjackje. Het is niet zo dat het in het regenseizoen continue regent. Dat beperkt zich tot één of twee stevige buien per dag. Een pet of een hoedje kan fijn zijn om je te beschermen tegen de zon. En…. niet vergeten, je zonnebril.
Je kunt trouwens alles wat je mist ook daar kopen. Er zijn goed gesorteerde winkelcentra.

Waarom Thailand

Thailand is een toeristenland bij uitstek, maar is ook steeds meer een ‘safe haven’ voor medische en psychische hulpverlening. Het is ook erg goed te combineren. De mix van medische/psychische zorg en toerisme is zo goed dat je, naast de zorg die je ontvangt, de ervaring opdoet van een wellness én exotische vakantie. Twee voor de prijs van één dus!
Mentaal alles eens op rijtje zetten in een luxe resort setting met uitmuntende verzorging, alles betaalbaar en vaak met lagere kosten dan een vakantie in het thuisland. Er zijn verzekeraars die een steentje bijdragen. Het is dan ook geen wonder dat het ‘medisch toerisme’ floreert in het land van de glimlach. Hier kun je naast deskundige begeleiding in onze programma’s, ook heerlijk relaxen en alle spanning loslaten. Zo hervind je een nieuwe balans om weer energiek terug te keren naar de thuissituatie en het werk.
Stacks Image 21

Accomodatie

Op het resort, in een mooie rustgevende tuin, betrek je één van onze bungalows.
Eenvoudig, maar knus en compleet. De bungalows zijn ingericht voor twee personen. Als je de bungalow wilt delen met een groepsgenoot, dan ontvang je korting op je investering. Als je liever alleen in een huisje verblijft, dan is dat ook mogelijk.
Gedurende je verblijf worden je smaakpapillen elke dag geprikkeld met heerlijke Thaise gerechten, maar ook de westerse keuken komt uitgebreid aan bod.
Dagelijks wordt gezorgd voor ontbijt, lunch en diner en ruimschoots goed gebotteld drinkwater en gezonde snacks en vers fruit.
De medewerker die je heeft opgehaald van het vliegveld, blijft gedurende je hele verblijf met de minibus beschikbaar voor de trips in de regio.
Daarnaast staat er een team beschikbaar van Nederlands sprekende coaches en therapeuten, een kok, schoonmakers en paardenverzorgers. Alle medewerkers zijn optimaal gemotiveerd om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

de Reis

De reis die je gaat maken naar Thailand start al bij jou thuis met onze ondersteuning bij jouw voorbereiding.
Vanuit Schiphol vlieg je rechtstreeks naar Bangkok met een goede, gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Daar kun je even de benen strekken en rondkijken op de luchthaven. Dan voel je al dat je in een andere wereld bent beland. Vanaf Bangkok vlieg je naar Chiang Rai.
Als je niet in staat bent om zelfstandig te reizen, kunnen wij een begeleider inzetten die zorgt dat je reis goed verloopt.
Bij aankomst op de Mea Fah Luang luchthaven in Chiang Rai staan wij klaar om je te verwelkomen met onze minibus. Het is maar een korte rit naar het kleine exclusieve resort met een prachtige tuin waar je de komende tijd zult verblijven. Het resort is uitsluitend bestemd voor onze clienten. De minibus staat het hele verblijf tot je beschikking voor zover het ritten betreffen in de regio.
Na afloop van je verblijf in het resort vlieg je weer, opgeladen en energieker terug naar huis.
Wil je gebruik maken van het arrangement waarmee je nog iets langer kunt genieten van het prachtige land? Laat het ons weten! Dan regelen we speciaal voor jou een uniek verblijf aan de Thaise kust. Als je deze strandvakantie wilt delen met je partner of familie, dan verzorgen we ook voor hen de reis en het verblijf.